Mihin hoitomenetelmä perustuu?

BodyMind Energy Balancing Method on Suomen Energiahoitajat Oy:n kehittämä kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, joka perustuu yli 30 energeettisen hoitomenetelmän parhaiksi havaittuihin käytänteisiin. Menetelmiä on käytännön kokemuksen kautta kehitetty edelleen ja samalla on syntynyt uusia. Vuosien opiskelun ja testauksen tuloksena siitä on muodostunut monipuolinen ja tehokas mutta samalla hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii kaikille.

BodyMind Energy Balancing Method -hoidon teho perustuu olennaisesti kroonisen stressitilan ja jännitysten purkamiseen autonomisesta hermostosta. Stressiä kertyy kehoon mm. käsittelemättömien, traumaattisten kokemusten seurauksena sekä pitkittyneiden stressijaksojen myötä, joiden aikana keho ei pääse palautumaan. Kun tällainen stressitila puretaan pois, keho ja mieli pääsevät rentoutumaan syvästi, kehon paranamisprosessit aktivoituvat ja kehon edellytykset parantaa itseään vahvistuvat. Näin energiahoidolla voidaan voimaannuttaa kehoa ja vapauttaa esteitä kehon oman paranemisprosessin tieltä.

 

Mihin hoitomenetelmä sopii?

BodyMind Energy Balancing Method -hoito aktivoi tehokkaasti parasympaattista hermostoa ja vaikuttaa kehoon hyvin kokonaisvaltaisesti. Hoitoa voidaan kuitenkin kohdistaa fyysisiin ongelmiin tai tunnepuolen haasteisiin hoidettavan tarpeen mukaan. Esimerkiksi asentovirheitä hoidetaan siten, että asentovirheet ensin mitataan, minkä jälkeen niitä korjataan energeettisellä jäsenkorjauksella. Energeettisessä jäsenkorjauksessa puretaan fysiologista stressiä lempeillä energiahoitotekniikoilla, mikä hellittää kipua ja syvien, asentoa ylläpitävien lihasten jännitystä. Tunnepuolen hoidossa puolestaan vapautetaan tunnelukkoja ja emotionaalista stressiä erityisesti hermoston kautta vaikuttavilla tekniikoilla. Hoidon vaikutusta mitataan hoidon aikana sekä hoitokertojen välillä.

Meidän jokaisen ainutlaatuisuuden vuoksi hoidon vaste on yksilöllistä. Toinen voi saada avun jo ensimmäisestä hoitokerrasta, ja toisinaan paras apu tulee sarjahoidosta. Hoitovaikutuksia ei voi tietää etukäteen, mikä johtuu muun muassa siitä, että samantyyppisen oireen takana voi olla eri syy. Jokaisen keho myös ottaa hoitoa vastaan yksilöllisesti. Hoidoissani käyneet ovat saaneet apua esimerkiksi

 

  • monenlaisiin tuki- ja liikuntaelinvaivoihin ja kipuihin sekä liikerajoitteisiin, kuten niska-hartiaseudun kipuihin, selkäkipuihin, polvikipuihin ja jäätyneeseen olkapäähän sekä kehon virheasentoihin, kuten lantion alueen virheasentoihin
  • erilaisiin muihin särkyihin ja kipuihin
  • tunnetraumoihin, pelkoihin ja ahdistukseen sekä moniin muihin tunnepuolen haasteisiin ja stressitiloihin
  • uniongelmiin

Voit tulla energiahoitoon myös ilman erityistä vaivaa. Energiahoidossa hoidetaan syytä, ei oiretta, minkä vuoksi energiahoito on myös mainio ennaltaehkäisevä hoitomuoto. Se poistaa stressiä ja vahvistaa immuunijärjestelmää, mikä ehkäisee oireen kehittymistä.

Mikäli sinulla on oireita, jotka vaativat hoitajan tai lääkärin arviota, ole yhteydessä terveydenhuoltoon. Energiahoitajana noudatan Meridiaani osk:n eettisiä ohjeita.

 

Miten hoito tapahtuu?

Jokainen hoitokerta on erilainen ja etenee kehontahtisesti hoidettavan ehdoilla. Yhdellä hoitokerralla sovellan yleensä 3-10 eri energiahoitotekniikkaa. Käytännössä hoito tapahtuu tapauskohtaisesti siten, että hoidettava rentoutuu istuen, seisten tai hoitopöydällä maaten. Hoito tehdään osin käsillä kehon energiakentästä, ja hoidossa käytetään kevyttä kosketusta. Päällä voi olla rennot, tavalliset vaatteet.

Hoidon vaikutus jatkuu vielä hoidon jälkeenkin muutaman päivän ajan. Hoidon jälkeisinä päivinä on hyvä juoda paljon vettä, jotta kehosta vapautuvat kuona-aineet pääsevät huuhtoutumaan pois. Joissakin tapauksissa hoitoa seuraavina päivinä voi esiintyä niin sanottuja puhdistusoireita, kuten päänsärkyä, flunssan oireita, huonovointisuutta, janon tunnetta, väsymystä, tunneheilahtelua, palelua tai hikoilua. Ne ovat vaarattomia oireita ja menevät ohi yleensä viikossa. Puhdistusoireet kertovat siitä, että keho työstää saamaansa hoitoa. Vain pieni osa hoidettavista saa tällaisia oireita. Puhdistusoireisiin auttaa esimerkiksi veden juominen ja kevyt liikunta. Hoidon jälkeen mahdollisesti ilmenevistä oireista voit aina olla yhteydessä minuun.

 

Teen BodyMind Energy Balancing Method -hoitoja

 

  • lähihoitona arkipäivisin ja -iltaisin Oulun Ylikiimingissä sijaitsevassa hoitotilassa
  • etäyhteydellä
  • kotikäyntinä Oulussa ja lähialueilla erikseen sovittaessa
 
 

”Elinalla sattui olemaan aikaa hoitaa minua etänä puhelimessa juuri silloin, kun tunnepuolen traumani oli aktivoitunut ja oloni oli kamalimmillaan. Elina sai heti hoidon alusta alkaen luotua turvallisen tunnelman rauhallisuudellaan ja selvästi havaittavissa olevilla hoitovaikutuksilla. Puolentoista tunnin hoidolla saatiin valtavia tuloksia.”

”Olen kärsinyt monista käsittelemättömistä ja patoutuneista tunteista, mm. vihan tunteista, lapsuuden ikävistä kokemuksista ja negatiivisista muistoista. Elina on auttanut minua poistamaan negatiivista tunne-energiaa ja vapautumaan ikävistä tuntemuksistani. Elinan hoidettavana tunnen olevani varmoissa käsissä. Hoitojen jälkeen minulla on kevyempi olo, positiivinen mieli ja negatiiviset tunnemuistot eivät ole enää häirinneet minua.”

”Parasta on, kun saa päästää irti asioista, jotka jarruttavat elämää ja turruttavat niin monella tavalla – vapautumisen tunne ja se, että tuntuu kuin hengittäisi eri tavalla kuin ennen. Olo on kevyt.”

”Olen saanut Elinalta apua, että kehoni epätasapainotilat ovat voineet tasapainottua ja kehossa on tuntunut paljon paremmalta ja kevyemmältä energiahoidon jälkeen. Olen saanut pitemmällä välillä useita hoitoja. Elina on lämmin ihminen ja suosittelen hänen hoitojaan.”