Anna sen virrata

with Ei kommentteja

Menneisyytesi tapahtumat herättivät sinussa voimakkaita tunteita. Nuo tunteet olivat niin rajuja, ettei niiden virtausta voinut täysin sallia. Halusit suojautua niiltä ja tehdä muurin. Muurin taakse ne siis jäivät odottamaan tilaisuutta tulla esiin kaikkinensa aina uudelleen ja uudelleen. Niinpä kun nyt kohtaat sitkeää pelkoa, raivoa tai surua, tiedä, että tuo tunne on sinussa itsessäsi. Se on tullut asukiksesi joskus kauan sitten – et varmaan enää muistakaan. Se on tunnetta, joka koittaa puskea rikki rakentamaasi muuria ja päästä ulos.

Mielesi haluaisi keskittyä asioihin, jotka tuota tunnetta nostattavat esiin. Pyörität asioita mielessäsi ja tunne vain kasvaa ja yltyy. Tässä kohtaa parasta, mitä voit tehdä itsellesi, on tehdä täyskäännös: älä katso ulos, vaan katso sisään.

Huomaa tunne sisälläsi. Anna sille lupa olla. Anna sen olla. Se ei tee pahaa. Se on ystävä, jolla on asiaa. Jos se on pelkoa, se viestii vilpittömästä toiveestasi tuntea olevasi turvassa. Mitä voimakkaammaksi sen tunne käy, sitä kipeämmin kaipaat turvaa. Jos se on raivoa, se viestii tahdostasi kokea oikeudenmukaisuutta. Jos se on surua, se viestii rakkauden kaipuusta. Hyväksy se. Anna sille aikaa. Itke pois. Huuda metsän puille, jos tarvitsee. Sitten kun olet valmis, katso myötätuntoisesti sisäistä lastasi, joka pelkää, joka raivoaa, joka suree. Hyväksy nähdä itsesi tuossa tilassa – hyväksy se ja kaikki tarpeesi täydellisesti.

Et laita enää mitään vastaan. Muuri murtuu. Pelko, raivo, suru virtaa. Taika raukeaa.

Jokin aika sitten pyöritit mielessäsi asioita. Niitä värittivät tuon supistavan tunteen aikaansaamat tunnelmat. Nyt pelko on pois. Jäljellä on rauha, selkeys, rohkeus, rakkaus. Näet asiat kirkkaasti. Et havaitse enää ongelmaa tai tiedät, miten toimia tai olla toimimatta. Olet hyväksynyt tilanteen ja sinulla on rauha.

Kiitä itseäsi. Kiitä itseäsi ja maailmaa, että sait tilaisuuden kohdata itsestäsi tällaisen syvyyden ja olit niin rohkea, että sen teit. Hyväksyit itsestäsi jonkin sellaisen osan, joka tuota hyväksyntää aivan erityisesti juuri tuolloin kaipasi.

Läsnäolon, antautumisen, sallimisen, myötätunnon ja rakkauden voima on valtava. Siitähän tässä oli kyse.

Leave a Reply